Mainos
Mainos

Kreikan talouskuuri ottaa askelia – nyt yksityistetään lentokentät

Kreikan hallitus on hyväksynyt lentokenttien yksityistämisen. Saksalaisen lentokenttäoperaattorin Fraportin ja kreikkalaisen energiayhtiön Copelouzosin kanssa tehtävän sopimuksen arvo on 1,2 miljardia euroa. 

Fraportin mukaan lopullista sopimusta hiotaan kuitenkin edelleen. Yhtiö arvioi, että sopimuksen allekirjoitukset venyvät ensi vuoden puolelle.  

Esisopimus maakunnallisten lentokenttien yksityistämisestä tehtiin jo viime vuonna, mutta Syriza-puolueen nousu valtaan tammikuussa jäädytti neuvottelut. Nyt asia on edennyt, koska yksityistämiset kuuluvat Kreikan viime viikolla solmitun tukipaketin ehtoihin. 

Kreikan turistisaarilla sijaitsevien lentokenttien ostajat joutuvat investoimaan kenttiin 330 miljoonaa euroa.  
Yksityistämisen kohteena olevia lentokenttiä on yhteensä 14. Ateenan lentokenttä ei kuulu sopimuksen piiriin.  

Kreikan velkojat ovat vaatineet Kreikkaa myymään lentokenttien ohella muun muassa satamia ja energiasektorilla toimivia valtionyrityksiä. 

Euroalueen johtajat vaativat heinäkuussa Kreikkaa perustamaan 50 miljardin euron yksityistämisrahaston. Rahastosta myytäisiin vähitellen Kreikan valtion omaisuutta.    

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme