Mainos
Mainos

Kreikan talouskuuri ottaa askelia – nyt yksityistetään lentokentät

Kreikan hallitus on hyväksynyt lentokenttien yksityistämisen. Saksalaisen lentokenttäoperaattorin Fraportin ja kreikkalaisen energiayhtiön Copelouzosin kanssa tehtävän sopimuksen arvo on 1,2 miljardia euroa. 

Fraportin mukaan lopullista sopimusta hiotaan kuitenkin edelleen. Yhtiö arvioi, että sopimuksen allekirjoitukset venyvät ensi vuoden puolelle.  

Esisopimus maakunnallisten lentokenttien yksityistämisestä tehtiin jo viime vuonna, mutta Syriza-puolueen nousu valtaan tammikuussa jäädytti neuvottelut. Nyt asia on edennyt, koska yksityistämiset kuuluvat Kreikan viime viikolla solmitun tukipaketin ehtoihin. 

Kreikan turistisaarilla sijaitsevien lentokenttien ostajat joutuvat investoimaan kenttiin 330 miljoonaa euroa.  
Yksityistämisen kohteena olevia lentokenttiä on yhteensä 14. Ateenan lentokenttä ei kuulu sopimuksen piiriin.  

Kreikan velkojat ovat vaatineet Kreikkaa myymään lentokenttien ohella muun muassa satamia ja energiasektorilla toimivia valtionyrityksiä. 

Euroalueen johtajat vaativat heinäkuussa Kreikkaa perustamaan 50 miljardin euron yksityistämisrahaston. Rahastosta myytäisiin vähitellen Kreikan valtion omaisuutta.    

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot