Mainos
Mainos

Kreikan uudesta lainaohjelmasta alustava sopu

Kreikka on päässyt alustavaan sopuun maan uudesta lainaerästä, kertoo maan valtiovarainministeri Efkleidis Tsakalotos.

Tsakalotosin mukaan koko yön kestäneet neuvottelut päättyivät onnistuneesti. Valtiovarainministeri sanoi olevansa varma, että nyt saavutettu alustava sopu riittää siihen, että euroalueen valtiovarainministerit hyväksyvät vajaan kolmen viikon päästä Kreikan uudet luotot. 

Lainoittajat painostivat maan hallinnon taannoin hyväksymään uudet, 3,6 miljardin euron leikkaukset vuosina 2019 ja 2020. Leikkaukset kohdistuisivat muun muassa eläkkeisiin, joita on tarkoitus leikata keskimäärin yhdeksän prosenttia. Kreikan parlamentin on määrä hyväksyä leikkaukset kuun puolivälissä. 

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on viestittänyt, ettei hän hyväksy leikkauksia ennen kuin Kreikka on saanut lupauksen uudesta lainarahasta. Yli 10000 ihmistä osoitti eilen mieltään Ateenassa leikkauksia vastaan ja maahan kaavaillaan yleislakkoa runsaan kahden viikon päästä. 

Kreikka tarvitsee uutta lainarahaa heinäkuussa. Epävarmuus haittaa maan toipumaan lähtenyttä taloutta. 

Kreikan kolmas lainaohjelma on 86 miljardia euroa, josta maa on nostanut tähän mennessä reilu 30 miljardia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme