Mainos
Mainos

Kreikan valtiovarainministeri esitteli kotinsa lehdelle – kansa raivostui

Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakis on joutunut myrskyn silmään avattuaan kotinsa ovet ranskalaiselle Paris Match -lehdelle.

Lifestyle-estetiikalla otetuista valokuvista on noussut suuren luokan haloo puutteessa kärvistelevässä Kreikassa. Ministeriä on lyöty ja moitittu pröystäilystä varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Varoufakis esiintyy ranskalaislehdessä muun muassa mukavalla terassilla vaimonsa Danae Stratoun kanssa. Pariskunta syö värikylläistä salaattilounasta ja kuvatekstin mukaan pöydällä on pullo parasta viiniä Santorinilta. Eräässä kuvassa pariskunnan tyylikkäässä olohuoneessa näkyy piano.

Reaktiot ovat olleet heti Paris Matchin ilmestymisen jälkeen murskaavia. Ministeriä on kovin sanakääntein muistutettu siitä, että hänen Syriza-puolueensa on kutsunut Kreikan oloja humanitääriseksi katastrofiksi. Ja siitä, että hyvin julkisuudessa viihtyvä ministeri sanoo lehden haastattelussa inhoavansa niin sanottua tähtikulttia.

53-vuotias taloustieteen professori sanoo brittiläisen The Guardianin haastattelussa toivovansa, että ranskalaislehden haatattelua ei olisi koskaan tehty. Varoufakis on harmissaan varsinkin kuvista, joiden estetiikkaa hän ei allekirjoita.

Varoufakis sanoo Guardianissa, että Paris Matchin haastattelu teki Kreikalle paljon hyvääkin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme