Mainos
Mainos

Kreikassa asuva suomalainen sosiaalikuraattori: ”Elämä ei varmasti ole herkkua”

Kreikkalaisten keskuudessa on nyt vallalla suuri epätietoisuus siitä, mihin ollaan menossa, arvioi Ateenassa sijaitsevan Suomen Merimieskirkon sosiaalikuraattori Mari Hilonen.

– Ei tilanne normaalissa elämässä ole muuttunut juurikaan siitä, mitä se oli eilen tai viime perjantaina, sanoo 18 vuotta Kreikassa asunut Hilonen puhelimitse STT:lle.

– Ainoa, missä se on näkynyt, oli jonot sunnuntaina pankkiautomaateilla.

Monen kreikkalaisen toiveikkuus on ollut Hilosen mukaan koetuksella pitkään jatkuneen talouskriisin keskellä.

– Tämä vuosi ylipäätään on ollut rankka monelle. Niille kreikkalaisille, joilla ei ole töitä, nyt ovat säästöt jo hävinneet, ne on syöty. Ihmisahdinko on varmasti syventynyt, kun tätä on jatkunut niin pitkään.

– Työssäkäyville ei ole juuri suuria ongelmia, jos palkka on maksettu ajallaan, eikä sitä ole hirveästi laskettu. Elämä ei varmasti ole herkkua, mutta selviää kuitenkin, jos velkaa ei ole hirveästi.

Epätietoisuus huomisesta on Hilosen mukaan varmasti monella päällimmäisenä ajatuksissa ennen sunnuntain kansanäänestystä EU:n lainaohjelmasta.

– Kun ei ole edes selvää, mikä on se kysymys, mistä sunnuntaina äänestetään, Hilonen sanoo.

Sosiaalikuraattori ei ennusta, mikä kansanäänestyksen lopputulos voisi olla.

– Väki on varmasti jakautunut siinä kahtia, jatketaanko EU:ssa tai eurossa vai ei.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme