Mainos
Mainos

Kreikassa kaavaillaan yleislakkoa yleisradioyhtiön puolesta

Kreikan ammattiliitot aikovat aloittaa vuorokauden kestävän lakon huomenna protestina yleisradioyhtiö ERT:n sulkemiselle.

Yhtiö irtisanoi yli 2600 työntekijäänsä, joista noin 600 on toimittajia. Päätöksestä ilmoitettiin eilen, ja yhtiön kanavat pimenivät vain tunteja ilmoituksen jälkeen. Osa Kreikan yleisradion toimittajista on jatkanut ohjelmien lähetystä netissä sen jälkeen, kun yhtiön sulkemisesta kerrottiin eilen illalla.

Kreikan hallitus lupailee yleisradioyhtiön toiminnan jatkuvan viikkojen sisällä tai viimeistään alkusyksyllä. Toimintaa supistetaan huomattavasti aiemmasta.

Yhtiön päätoimipaikan ulkopuolella Ateenassa on ollut uutistoimistojen mukaan tuhansia ihmisiä osoittamassa mieltään sulkemispäätöstä vastaan.

Ammattiliitot osoittavat mieltä myös siksi, että kansainväliset rahoittajat ovat vaatineet rankkoja uudistuksia julkiselle sektorille.

Kreikka on luvannut vähentää tänä vuonna 4000 ja ensi vuonna 11000 julkisen alan työpaikkaa lainan saamiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme