Mainos
Mainos

Kreikassa laajoja mielenosoituksia säästökuuria vastaan

Kreikassa ihmiset ovat osoittaneet tänään mieltään hallituksen säästöohjelmalle.

Poliisi on joutunut hajottamaan mellakoivia nuorisojoukkoja kyynelkaasulla niin pääkaupungissa Ateenassa kuin maan pohjoisosassa sijaitsevassa Thessalonikissakin.

Thessalonikissa noin 250 nuorta rikkoi rautatangoilla kauppojen ikkunoita ennen kuin joukko hajaantui. Ammattiliittojen järjestämälle mielenosoitusmarssille osallistui kaupungissa noin 5 000 ihmistä.

Kreikan talous on ajautunut pahemman kerran kuralle, ja lainoittajat ovat jo aiemmin asettaneet hallitukselle tiukat ohjeet säästökuurista.

Lisäapua kriisin voittamiseksi kuitenkin tarvitaan yhä, ja velkaneuvottelut ovatkin parhaillaan käynnissä muiden euromaiden ja IMF:n kanssa. Vastineeksi Kreikalta vaaditaan yhä uusia budjettileikkauksia.

Kreikan apupaketista ilmoitetaan huomenna hallituksen istunnossa. Kaikista yksityiskohdista ei ole vielä päästy sopuun, mutta sopua odotetaan huomiseen mennessä. Euromaiden valtiovarainministerit ovat koolla huomenna Brysselissä käsittelemässä Kreikan taloustilannetta.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme