Mainos
Mainos

Kreikassa sopu koalitiohallituksesta - Pääministeri selviää tänään

Kreikassa nimetään tänään uusi pääministeri ja sovitaan uuden, laajapohjaisen hallituksen kokoonpanosta.

Virkansa jättävä pääministeri George Papandreou ja oppositiojohtaja Antonis Samaras pääsivät asiasta periaatteelliseen sopuun myöhään eilen.

Hallituksen tiedottajan mukaan uusi hallitus on virallisesti valmis viikon sisällä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.

Kreikassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit sen jälkeen kun EU:n velkasopimus on ratifioitu. Maan valtiovarainministeriön mukaan vaalipäivä on helmikuun 19. päivä.

Kreikan presidentin Karolos Papouliasin on tänään määrä tavata kaikkien poliittisten ryhmien johtoa. Kommunistit eivät aio osallistua tapaamiseen.

Ateenassa jatkunutta vääntöä on seurattu tiiviisti myös Brysselissä. EU:n talouskomissaari Olli Rehn vaati Kreikkaa korjaamaan luottamusvajeeksi kutsumansa tilanteen tähän päivään mennessä.

Euromaat haluavat Kreikan suurimpien puolueiden sitoutuvan säästöohjelmaan, joka on ollut maan uuden lainaohjelman ehtona. Kreikka tarvitsee rahat kipeästi joulukuun puoliväliin mennessä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Anne Sjöholmin raportti Ateenasta (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme