Mainos
Mainos

Kreikassa tuomioistuin käsittelee kansanäänestyksen laillisuutta

Kreikan korkein hallinto-oikeus päättää tänään sunnuntaiksi suunnitellun kansanäänestyksen perustuslainmukaisuudesta.

Asian on pannut vireille kaksi yksityishenkilöä, joilla on mediatietojen mukaan yhteyksiä opposition Uusi demokratia -puolueeseen.

Henkilöt perustelevat kantelua muun muassa sillä, että kansanäänestyksen kysymys on omiaan johtamaan äänestäjiä harhaan. Lisäksi perustuslain mukaan kansanäänestykseen ei pitäisi alistaa julkisen talouden piiriin koskevia asioita, kantelijat sanovat.

Asiasta on tehty myös kansanäänestystä puolustava vastakantelu, jonka takana kerrotaan olevan hallituspuolue Syrizaa lähellä olevia juristeja. Heidän mukaansa äänestys voidaan järjestää, koska se käsittelee "kansallista itsemääräämisoikeutta".

Pääministeri Alexis Tsiprasin hallitus on kehottanut kansalaisia äänestämään Kreikan velkojien ehdottamaa järjestelyä vastaan. Ilmoitus kansanäänestyksen järjestämisestä kariutti Kreikan ja sen velkojien neuvottelut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot