Mainos
Mainos

Kreikka hyväksyi tukipaketin ehtona olleen lakipaketin

Kreikan parlamentti on yöllä hyväksynyt lakipaketin, joka oli ehtona Kreikan seuraavan tukilainaerän saannille.

Äänestys meni täpärälle. Lakiesitystä kannatti 300-jäsenisessä parlamentissa vain 152 kansanedustajaa, ja hallituspuolueiden riveistä lipesi muutama edustaja.

Laaja lakipaketti avaa apteekkialaa ja maidontuotantoa kilpailulle ja pyrkii uudistamaan maan pankkijärjestelmää. Lain läpimeno on iso helpotus hallitukselle, koska se mahdollistaa 8,5 miljardin euron lainaerän vapauttamisen. Asia on esillä tiistaina, kun EU:n valtiovarainministerit kokoontuvat Ateenassa.

Kreikan hallitus ja maan päälainoittajat eli EU, Kansainvälinen valuuttarahasto ja Euroopan keskuspankki ovat vääntäneet seuraavasta tukilainaerästä kättä useita kuukausia.

Nyt hyväksytty lakipaketti on poikinut laajoja mielenosoituksia. Apteekkari Alexandra Christodoulou sanoo pelkäävänsä työpaikkansa puolesta.

– Vastustamme lakia, koska se mahdollistaa sen, että lääkkeitä voi alkaa myydä supermarketeissa, hän sanoi STT:lle Ateenassa parlamenttitalon edustalla.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme