Mainos
Mainos

Kreikka hyväksyy YK:n Kypros-suunnitelman

Kreikka on hyväksynyt YK:n suunnitelman Kyproksen yhdistymiseksi varoen.

Kreikka on hyväksynyt YK:n esittämän suunnitelman Kyproksen yhdistymiseksi.

- Olen sitä mieltä että EU:n kannalta tarkasteltuna positiiviset näkökannat painavat negatiivisia enemmän, totesi Kreikan pääministeri Kostas Karamanlis.

Karamanlis ilmoitti kannastaan tavattuaan Kreikan kaikki poliittiset puolueet ja keskusteltuaan siitä, tulisiko Kreikan hyväksyä YK:n suunnitelma. Hän myönsi, että suunnitelmassa on joitain osia, joita kyproksenkreikkalaisten on vaikeaa niellä, mutta lisäsi, että ne voitaisiin ylittää kun yhdistynyt Kypros muotoutuu osaksi EU:ta.

Mielipidemittausten mukaan enemmistö kreikkalaisista ja kyproksenkreikkalaisista on saaren yhdistymissuunnitelmaa vastaan, kun taas enemmistö kyproksenturkkilaisista ja Turkki ovat sen puolesta.

Kansanäänestys yhdistymisestä järjestetään 24. huhtikuuta. Jos jompi kumpi osapuolista äänestää yhdistymistä vastaan, vain Kyproksen kreikkalainen osa liittyy EU:hun vappuna.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme