Mainos
Mainos

Kreikka jättämässä lainanlyhennykset väliin? – "Meillä ei ole rahaa siihen"

Kreikka ei välttämättä ole maksamassa kesäkuun lainaeräänsä Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle. 

Kreikan on määrä maksaa kesäkuussa neljä eri lainaerää, yhteensä 1,6 miljardia euroa, IMF:lle. Maan sisäministeri kuitenkin totesi kreikkalaiselle tv-kanavalle, että maa ei ole maksamassa.

– Tätä rahaa ei anneta, koska meillä ei ole sellaista rahaa, sisäministeri Nikos Voutsis sanoi. 

Maan valtiovarainministeri Yanis Varoufakiksen mukaan Kreikka tekee yhä kaikkensa maksaaksensa lainaeränsä. Ministeri totesi BBC:n toimittajalle, että maa on käynyt velkojien kanssa erilaisia neuvotteluita, jotta maa välttäisi vararikon.

Varoufakisin mukaan Kreikka on tullut yli puoliväliin vastaan IMF:ää, Euroopan keskuspankkia ja ja EU:ta. Nyt on näiden instituutioiden vuoro tehdä osansa, Varoufakis sanoi BBC:lle. Ministeri totesi myös, että seuraukset Kreikan mahdollisesta eurosta erosta olisivat "katastrofaaliset".

Kreikan hallitus on neuvotellut kansainvälisten lainoittajien kanssa uudesta tukipaketista. Maan pelätään ajautuvan maksukyvyttömyyteen, jos sopua ei pian synny. 

Kreikka maksoi Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle viimeksi tässä kuussa 750 miljoonan euron lainaerän. 

Velkojen laiminlyönti voisi horjuttaa Kreikan asemaa myös euromaiden rahaliitossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme