Mainos
Mainos

Kreikka karkottaa lisää maahanpyrkijöitä

Kreikka on palauttanut lisää maahanpyrkijöitä Turkkiin. Lesboksen saarelta on lähtenyt matkustajalautalla 45 ihmistä kohti Turkkia, kertoo AFP:n toimittaja.

Poliisilähteen mukaan kaikki palautetut ovat Pakistanin kansalaisia. Kolme aktivistia pidätettiin, kun he yrittivät roikkua lautan ankkurissa ja estää lauttaa lähtemästä. Kymmenet ihmiset huusivat satamassa iskulauseita palautuksia ja EU:ta vastaan.

Pakkopalautusten odotetaan jatkuvan myöhemmin päivällä, jolloin ennakkotietojen mukaan noin 80 ihmistä on lähdössä Lesbokselta.

Takaisin lähetetään niitä Eurooppaan pyrkineitä, jotka eivät ole tehneet turvapaikkahakemusta. Viranomaislähteen mukaan hakemuksen tekeminen riittää siihen, että palautuksen voi välttää.

Kreikan ja Turkin viranomaiset ovat antaneet aiemmin ristiriitaisia tietoja palautuksista. EU:n ja Turkin välisen sopimuksen mukaiset palautukset aloitettiin maanantaina, jolloin Turkkiin kuljetettiin lautoilla noin 200 ihmistä.

Sopimuksen mukaan jokaista Turkkiin palautettavaa kohti EU ottaa vastaan yhden syyrialaispakolaisen Turkista. Palautussopimuksen tavoite on tuhota ihmissalakuljettajien bisnesmalli Egeanmerellä ja ohjata tulijavirrat laillisille reiteille.

Lesbosin ja Samosin saarella kymmenet palautuksia vastustavat maahanpyrkijät ovat aloittaneet nälkälakon.

– Vaaransimme henkemme tänne päästäksemme. Emme tahdo Turkkiin, koska he lähettävät meidät takaisin Pakistaniin. Emme halua turvapaikkaa Kreikasta, vaan haluamme mennä Saksaan, pakistanilaismies Ali sanoi.   Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme