Mainos
Mainos

Kreikka lakossa palkkauudistuksia vastaan

Vuorokauden kestävä laaja lakko seisauttaa Kreikaa. Pankit ja koulut sulkeivat ovensa, ja sairaaloissa hoidetaan vain hätätapauksia. Myös julkinen liikenne pysähtyy.

Nyt Ateenan lentokentän lennonvalvojat keskeyttävät työskentelynsä neljäksi tunniksi. Kreikkalaiset Aegean Airlines - ja Olympic Airlines -lentoyhtiöt ovat peruneet kymmeniä kotimaan ja ulkomaan lentojaan.

Ammattiliitot vastustavat lakolla Kreikan konservatiivihallituksen ensi vuoden budjettiesitystä. Esityksen on määrä edetä parlamentin käsittelyyn tällä viikolla.

Liitot vastustavat erityisesti hallituksen ehdottamia palkka- ja eläkeuudistuksia. Ne ovat varoittaneet, että hallituksen suunnitelmat uhkaavat syöstä yhä useammat kreikkalaiset köyhyyteen.

Liitot eivät niele myöskään hallituksen suunnitelmia leikata Kreikan paisunutta valtionvelkaa kauppaamalla osuuksia valtionyhtiöistä, kuten Olympic Airlinesta. Kreikassa on lakkoiltu useaan otteeseen tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme