Mainos
Mainos

Kreikka pyrkii eroon muovipusseista

(MTV3-Sara Saure)

Ateena haluaa eroon muovipusseista.

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa ryhdytään poistamaan ohuita muovipusseja tästä päivästä alkaen.

Kaupungin pormestari on solminut yhdeksän suuren ruokamarkettiketjun ja yli 200 muun kaupan kanssa sopimuksen muovipussien vetämisestä markkinoilta.

Sopimuksen tehneissä ateenalaisketjuissa muovipussien kulutus on neljän miljoonan kappaleen luokkaa. Puolitoista kuukautta jatkuvan pilottijakson aikana kaupoissa on tarjolla sekä maksullisia että ilmaisia ekokasseja. Kokeiluajan jälkeen muovipussit häviävät kokonaan kaupoista kesän alussa.

Vastaavasta ympäristöteosta on ilmoitettu tänä vuonna myös Kiinassa ja Australiassa. Aiemmin samaan on päädytty mm. osissa Kanadaa, Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvaltain Kaliforniassa kuin myös joissain Afrikan maissa.

Ateena kuuluu ilmastonmuutoksen vastaisia toimia painottavien suurkaupunkien C40-ryhmään. Muita kaupunkeja ohjelmassa ovat mm. Peking, New York, Lontoo, Rio de Janeiro ja Kairo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme