Mainos
Mainos

Kreikka pyysi virallisesti jatkoaikaa

Kreikka on pyytänyt kuuden kuukauden jatkoaikaa lainasopimukselleen euromaiden kanssa. Euroryhmästä vahvistettiin, että virallinen pyyntö on saapunut Brysseliin.  

Aiemmin kreikkalainen hallituslähde kertoi, että Kreikan esityksessä tuen maksamisen ehdot eroaisivat Kreikan nykyisestä tukiohjelmasta.  Jo eilen Kreikan hallituksen tiedottaja sanoi, että Kreikka aikoo hakea jatkoaikaa lainasopimukseen, mutta ei lainoihin liittyvään ohjelmaan.

Muut euromaat eivät todennäköisesti suostu pyyntöön, koska kyse ei ole hätälainaohjelman jatkamisesta. 

– Ei tarjolla ole mitään lainasopimusta! On olemassa vain hätälainasopimus; ei muuta! painotti Saksan valtionvarainministeri Wolfgang Schäuble eilen. 

Sekä Kreikka että Euroopan keskuspankki (EKP) ovat kiistäneet saksalaislehden tiedon, jonka mukaan EKP toivoo Kreikan säätelevän pääomaliikkeitään.

Frankfurter Allgemaine Zeitung kertoi aiemmin nimettömiin lähteisiin vedoten, että Kreikka pyrkisi pääomaliikkeiden säätelyllä estämään mahdolliset talletuspaot pankeista. Kreikan hallituksen edustajan mukaan tällaista ei ole suunnitteilla.  

Kreikka on kärsinyt viime päivinä talletuspaoista sen jälkeen, kun euromaiden valtiovarainministerien kokous Kreikan lainaehdoista päättyi toisen kerran viikon sisällä mahalaskuun.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme