Mainos
Mainos

Kreikka pyytää lisäaikaa tukineuvotteluihin huomenna

Kreikka aikoo pyytää jatkoaikaa tukineuvotteluihin, kertoo maan hallituksen tiedottaja. Virallinen pyyntö on tarkoitus lähettää euroryhmän puheenjohtajalle huomisaamuna.  

Muut euromaat eivät välttämättä suostu pyyntöön, koska Kreikan mukaan kyse ei ole hätälainaohjelman jatkamisesta. Kreikan hallituksen tiedottajan mukaan Kreikka hakee jatkoa lainasopimukseen, mutta ei lainoihin liittyvään ohjelmaan.  

Velkojat eivät ole valmiita myöntämään Kreikalle tukilainoja, ellei maa noudata tukiohjelman ehtoja. Ohjelma vaatii Kreikalta säästötoimia ja talousuudistuksia.  

-Ei voi olla niin, että haetaan jatkoaikaa ilman sovittuja uudistuksia, sanoo Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble.  

Kreikan tukiohjelma erääntyy helmikuun lopussa. Ilman sitä Kreikka uhkaa ajautua maksukyvyttömäksi.  

Velkojat ovat valmiita neuvottelemaan lainaehdoista, jos Kreikka ensin pyytää ohjelmaan jatkoa. Kreikalle tämä on vaikeaa, koska uusi hallitus on luvannut äänestäjille sanoutua ohjelmasta irti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme