Mainos
Mainos

Kreikka taistelee talouskriisissä - Ateenan Akropolis vuokralle

Talouskriisissä kärvistelevä Kreikka alkaa vuokrata osaa muinaisista raunioistaan. Kreikan kulttuuriministeriö ilmoitti asiasta tiistaina.

Tulevaisuudessa esimerkiksi yritykset tai yhdistykset voivat vuokrata päiväksi muutamaksi käyttöönsä ihka aidon muinaismuiston. Ensimmäiseksi vuokralle annetaan Ateenan Akropolis. Rauniokukkulan vuokraksi on kaavailtu noin 1600 euroa päivältä.

Muinaismuistojen odotetaan houkuttelevan erityisesti mainostajia.

Ministeriön mukaan tarkoituksena on kerätä rahaa historiallisten nähtävyyksien ylläpitoon ja kunnostukseen. Vuokralaisten tulee ministeriön mukaan täyttää tiukat vaatimukset.

Tähän asti Kreikan historiallisten nähtävyyksien ja raunioiden vuokraaminen kaupalliseen käyttöön on ollut maan arkeologisen neuvoston vastuulla, ja vuokralaisista on oltu erityisen tarkkoja.

Esimerkiksi Akropoliin ovat saaneet vuokralle vain harvat ja valitut, heidän joukossaan kreikkalaiskanadalainen elokuvantekijä Nia Vardalos ja yhdysvaltalaisohjaaja Francis Ford Coppola.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme