Mainos
Mainos

Kreikka: Tukipaketista saatava ratkaisut ensi yöhön mennessä

Kreikan armonaika on kulumassa umpeen, kun se yrittää sopia taloutensa pelastuspaketista. Valtiovarainministeri Evangelos Venizelos kuvasi eilen tilanteen olevan "veitsenterällä".

- Kaikki on saatava päätökseen sunnuntaiyöhön mennessä, Venizelos sanoi.

Venizelosin mukaan neuvotteluissa on edistytty mutta edelleen sopimatta ovat Kreikalta vaaditut palkka- ja kululeikkaukset. Maan on päästävä sopuun myös ulkomaisten lainoittajiensa kanssa lainapääomien leikkauksista.

Muut maat ja lainoittajat ovat vaatineet Kreikan johtavia poliitikkoja selkeästi sitoutumaan talouden uudistamiseen. Maan hallituspuolueiden edustajat ovat olleet epäilevällä kannalla lainoittajien vaatimien lisätoimien suhteen. Kreikan hallituspuolueiden johtajien odotetaan kokoontuvan iltapäivällä pohtimaan tilannetta.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tällä viikolla, että euroalueen valtiovarainministerit keskustelevat alkuviikosta tukipaketin myöntämisestä Kreikalle.

(MTV3 -STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme