Mainos
Mainos

Kreikka yhä ahtaammalla: Turkki-sopimuksen jälkeen maahan pyrkinyt yli 1600

Kreikan saarille oli maanantaihin mennessä saapunut yli 1 600 maahanpyrkijää EU:n ja Turkin välisen palautussopimuksen voimaantulon jälkeen.

Sopimus astui voimaan sunnuntaina, ja se mahdollistaa Kreikan saarille luvattomasti saapuneiden ihmisten systemaattisen palautuksen Turkkiin. 

Palautukset eivät ole vielä varsinaisesti alkaneet, sillä Kreikan viranomaisten mukaan niiden valmistelu vie aikaa. Maa odottaa lisävoimien saapumista muista EU-maista sopimuksen toimeenpanoa varten. 

Suomi on valmis lähettämään Kreikkaan kymmeniä asiantuntijoita, ja lisäksi Rajavartiolaitoksen vartiolaivan Merikarhun toiminta-aikaa Kreikassa pidennetään toukokuulle asti.

Lopullinen päätös lähetettävästä avusta tehdään, kun avuntarve Kreikassa tarkentuu.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot