Mainos
Mainos

Kreikkalaiset jäivät ilman palkankorotuksia säästökuurin takia

Kreikassa työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka takaa maltillisen palkkakehityksen lähivuosina.

Sopimuksen mukaan tänä vuonna palkkoja ei koroteta Kreikassa lainkaan. Kahtena seuraavana vuonna palkkoja nostetaan vain euroalueen inflaation eli yleisen hintatason nousun mukaisesti.

GSEE- ja SEV-liittojen laatima sopimus kattaa kaikki ne kaksi miljoonaa työntekijää, jotka työskentelevät Kreikassa yksityisellä sektorilla. Julkisella sektorilla palkat on jäädytetty vuoteen 2014 saakka.

- Tänä vuonna ei tule palkankorotuksia, koska tämä on erityisen hankala vuosi. On ilmeistä, että työpaikkojen turvaaminen on tärkeämpää kuin palkankorotukset, sanoi suurimman yksityisen sektorin ammattiliiton GSEE:n edustaja Stathis Anestis.

Palkankorotusten leikkauksilla pyritään Kreikassa kilpailukyvyn palauttamiseen, joka oli avainehtona EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n myöntämälle 110 miljardin euron apupaketille.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme