Mainos
Mainos

Kreikkalaiset: Olemme jo konkurssissa, mutta valtio ei tajua sitä

Kreikassa julkisen alan työntekijät lakkoilevat tänään kovia säästötoimia vastaan. Muun muassa koulut ja virastot pysyvät kiinni eikä julkinen liikenne toimi. Sairaaloissa on hätämiehitys. Työtaistelu sekoittaa myös Kreikan lento- ja junaliikennettä.

Työntekijät vastustavat hallituksen päättämiä palkkojen alennuksia ja irtisanomisia.

Ateenan keskustassa sijaitsevalle Syntagma-aukiolle on kokoontunut tuhansia mielenosoittajia, ja poliisi on käyttänyt kyynelkaasua joukkojen hajottamiseen. Heinäkuussa satakunta ihmistä loukkaantui yhteenotoissa poliisin kanssa samaisella aukiolla.

– Haluamme päästä eroon tästä hallituksesta. Se on pettänyt meidät. He lupasivat verottaa rikkaita ja auttaa köyhiä, mutta eivät ole tehneet niin. Mennään vaan konkurssiin. Tai mehän olemme jo konkurssissa, mutta valtio ei ole vielä tajunnut sitä. Olemme menettäneet kaiken, uhosi aukiolle tullut Sotiris Pelekanos, 39.

Leikkauksille ei näy loppua, sillä euromaat vaativat eilen Kreikan hallitukselta lisätoimia alijäämän saamiseksi sovitulle tasolle. Lisäsäästöt ovat ehto uudelle lainalle.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme