Mainos
Mainos

Kreml: Putin odottaa "rakentavaa vuoropuhelua" Mayn kanssa

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo olevansa valmis "rakentavaan vuoropuheluun" Britannian uuden pääministerin Theresa Mayn kanssa.

Kremlin mukaan Putin on halukas yhteistyöhön Mayn kanssa niin Britannian ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden kuin kansainvälisten kysymysten osalta.  

May nimettiin David Cameronin tilalle Britannian pääministeriksi tänään. Putin kiitti Cameronia yhteistyöstä ja totesi, että Venäjällä ja Britannialla on edellytykset pitää suhteensa hyvinä.  

Cameronille osoittamassaan sähkeessä Putin myös kannusti häntä käyttämään poliittista kokemustaan Britannian ja koko maailman hyväksi.  
Britannian ja Venäjän suhteissa on ollut viime vuosina jännitteitä. Välejä ovat hiertäneet muun muassa lännen pakotteet Venäjää kohtaan ja entisen KGB-agentin Aleksandr Litvinenkon murha Lontoossa.

Brittitutkimusryhmän raportin mukaan venäläiset ex-agentit myrkyttivät Litvinenkon, ja teolla oli todennäköisesti Putinin hyväksyntä, mutta Venäjä on lytännyt tutkimuksen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme