Mainos
Mainos

Kreml: Turkki on pyytänyt anteeksi venäläishävittäjän tiputtamista

Turkin presidentti pyytää anteeksi presidentti Vladimir Putinilta sitä, että Turkki ampui venäläisen sotilaskoneen alas viime vuonna. Asiasta kertoo Kremlin tiedottaja.

Presidentti Recep Tayyip Erdogan esitti lisäksi osanottonsa alas ampumisessa kuolleen lentäjän perheelle, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo.

Peskovin mukaan Erdogan on viestissään sanonut haluavansa tehdä kaiken mahdollisen palauttaakseen ystävälliset suhteet Turkin ja Venäjän välille.

Maiden välit kiristyivät, kun Turkki ampui viime marraskuussa alas Venäjän sotilaskoneen Syyrian ja Turkin rajan lähellä.

Turkki sanoi silloin, että venäläinen kone oli Turkin ilmatilassa, eikä kuunnellut varoituksia. Venäjän mukaan kone ei ylittänyt Turkin rajaa.

Putin on aiemmin sanonut, ettei Venäjä unohda Turkin tekoa ja määrännyt Turkin-vastaisia talouspakotteita. Putin on sanonut, että pakotteet voidaan purkaa vasta, jos Turkki pyytää välikohtausta anteeksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme