Mainos
Mainos

Kreml: Venäjällä sananvaltaa Naton päätöksissä

Venäjällä tulee olemaan "ratkaiseva äänivalta" sitä itseään koskevissa Naton päätöksissä, sanoi presidentti Boris Jeltsinin lehdistöpäällikkö Sergei Jastrzhembski tänään.

Jastrzhembskin mukaan asiasta on päätetty sopimuksessa, josta Nato ja Venäjä pääsivät yksimielisyyteen kuluneella viikolla. Sopimuksen mukaan kysymykset, jotka eivät koske Venäjää, ovat "Naton omia asioita, sanoi Jastrzhembski.
-Sen sijaan asioissa, joissa Venäjä voi olla mukana kumppanina, sillä on ratkaiseva äänivalta, hän lisäsi.

Jastrzhembski kommentoi uutistoimisto Intefaxille presidentti Jeltsinin ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ristiriitaisilta näyttäviä lausuntoja. Jeltsin sanoi viikolla, että sopimuksen mukaan päätökset tehdään konsensuksella ja jos Venäjä vastustaa jotakin asiaa, se ei mene läpi.

Clintonin mukaan puolestaan Venäjällä on äänivalta mutta ei veto-oikeutta Naton päätöksiin. Myös läntiset virkamiehet ovat selittäneet ristiriitaa samalla tavalla kuin Jastrzhembski.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme