Mainos
Mainos

Krenz valitti vankeustuomiosta

Itä-Saksan viimeinen puoluejohtaja ja valtionpäämies Egon Krenz on valittanut saamastaan vankeustuomiosta, kertoi hänen asianajajansa tänään. Krenz tuomittiin eilen kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen osallisuudesta tappoihin. Oikeuden mukaan Krenz on osaltaan vastuussa neljän Berliinin muurille kuolleen itäsaksalaisen kohtalosta.

Vaikkei Krenz itse tappanutkaan muurin yli pyrkineitä itäsaksalaisia, oli hän oikeuden mukaan kuitenkin vastuussa kuolemiin johtaneista päätöksistä ja näin osaltaan myös kuolemista.

Krenz, joka seurasi tehtävässä Erich Honeckeria, on käsittelyn aikana useaan otteeseen kertonut oikeudelle, ettei hän kyennyt vaikuttamaan väkivallantekoihin, koska Itä-Saksan johto totteli Neuvostoliitosta tulleita ohjeita.

Entisen valtionpäämiehen mukaan tuomioistuin sovelsi päätöksessään "voittajien oikeutta". Krenz on ilmoittanut valittavansa päätöksestä Euroopan unionin tuomioistuimeen.

Krenz alkoi kärsiä rangaistustaan eilen välittömästi tuomion julistamisen jälkeen.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme