Mainos
Mainos

Kriittinen journalismi harvinaista Venäjällä

Toisin kuin Boris Jeltsinin aikaan 1990-luvulla, Venäjällä ei ole enää sananvapautta, sanoo tunnettu venäläinen toimittaja Artemi Troitski. Hänen mielestään sähköinen media on kokonaan sensuroitu ja "aikakauslehdet kastroitu".

Troitski puhui Novaja Gazeta -lehden suomenkielisen version julkaisutilaisuudessa. Venäjän riippumatonta mediaa edustavasta lehdestä julkaistaan tästä lähin suomenkielinen taskukirjaversio neljästi vuodessa.

- Meiltä on usein kysytty, miten Novaja Gazeta voi yhä ilmestyä. Vastaukseni siihen on, etten tiedä. Ehkä se on jokin poliittinen temppu, jonka avulla Venäjä voi esittää muulle maailmalle olevansa demokraattinen maa, Troitski sanoi.

Tutkiva journalismi ei Venäjällä ole kuitenkaan vaaratonta. Useita Novaja Gazetan toimittajia on murhattu, kuuluisimpana heistä kaksi vuotta sitten kotiovensa eteen ammuttu Anna Politkovskaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme