Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit aloittamassa hallitustunnustelut Saksassa

Saksassa liittokansleri Angela Merkel jatkaa tänään yritystä hallituksen muodostamiseksi. Hallitustunnustelujen on määrä alkaa Merkelin kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien välillä.

Merkel tapaa Berliinissä illalla sosiaalidemokraattien (SPD) puheenjohtajan Martin Schulzin ja CSU:n Horst Seehoferin. Tarkoituksena on keskustella yhteistyöstä. Tapaamisen on pyytänyt koolle liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

Merkel kertoi maanantaina, että hänen puolueensa on valmis keskustelemaan "vakavasti" hallitusyhteistyöstä sosiaalidemokraattien kanssa. SPD puolestaan oli aiemmin pyörtänyt kielteisen kantansa ja ilmoitti olevansa valmis neuvotteluihin hallitusyhteistyöstä.

SPD ja Merkelin kristillisdemokraatit (CDU/CSU) voisivat yhdessä muodostaa enemmistöhallituksen. Merkel on sanonut, että vie puolueensa mieluummin uusiin vaaleihin kuin johtaisi epävakaata vähemmistöhallitusta.

Saksa syöksyi poliittiseen kriisiin aiempien hallitustunnustelujen kariuduttua. Vajaat pari viikkoa sitten liberaalipuolue FDP ilmoitti vetäytyvänsä neuvotteluista kristillisdemokraattien ja vihreiden kanssa.

Hallitustunnustelujen epäonnistumisen on arveltu voivan merkitä jopa Merkelin poliittisen uran loppua.

Liittopäivävaalit järjestettiin syyskuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme