Mainos
Mainos

Kristityt pakenevat kodeistaan Syyriassa Isisin raivoa

Kristityt perheet pakenevat joukolla kodeistaan Syyriassa äärijärjestö Isisin tekemien joukkosieppausten vuoksi. Lähes tuhat perhettä on paennut Syyrian koillisosista, arvioi Ruotsissa päämajaansa pitävä ihmisoikeusjärjestö Assyrian Human Rights Network.

Isisin uskotaan siepanneen yli sata kristittyä Syyriassa alkuviikosta. Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kristittyjen joukkosieppaus maassa. Suurin osa siepatuista oli naisia ja lapsia.  

Isis on kärsinyt viime päivinä tappioita taisteluissa kurdijoukkojen kanssa lähellä Irakin rajaa. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan yli 130 Isis-taistelijaa on saanut surmansa yhteenotoissa lauantaista lähtien. Yhdysvallat on tukenut Isisiä vastaan taistelevia kurdeja ilmaiskuilla.  

Kristittyjen sieppauksia on pidetty Isisin vastaiskuna kärsittyjen tappioiden jälkeen. Kurdijoukot ja Isis ovat taistelleet alueella, jolla kristittyä vähemmistöä asuu. Arviot siepattujen määrästä ovat vaihdelleet.

Britanniassa toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi eilen, että siepattuja olisi 90. Syyrialaisen kristittyjen ryhmän mukaan heitä on kuitenkin ainakin 150.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme