Mainos
Mainos

Kristityt Ristin tiellä Roomassa ja Via Dolorosalla Jerusalemissa

Rooman kulkue järjestettiin soihtujen valossa Colosseumissa, muinaisen Rooman amfiteatterissa. Tuhannet kulkivat myös Via Dolorosalla Jerusalemin vanhassa kaupunginosassa.

Naiset ovat olleet esillä katolisen pääsiäisen vietossa Roomassa pitkäperjantaina. Tuhansien ihmisten arvioitiin marssineen Ristin tien kulkueessa, mukana myös paavi Benedictus XVI.

Kulkueen edetessä luettiin mietelauseita, jotka liittyivät tänä vuonna muun muassa naisten asemaan Raamatun historiassa. Vatikaanin julkistaman ennakkotekstin mukaan mietelauseissa muistutettiin muun muassa siitä, että "Jeesuksella oli ympärillään äitejä, tyttäriä ja sisaria". Mietelauseet oli valinnut italialainen Raamatun-tutkija Gianfranco Ravasi.

Rooman kulkue järjestettiin soihtujen valossa Colosseumissa, muinaisen Rooman amfiteatterissa. Kulkueeseen oli kutsu nuoria muun muassa Kongon tasavallasta, Chilestä ja Kiinasta.

Huomenna paavi Benedictus pitää yömessun Pietarinkirkossa, ja sunnuntaina hän lukee perinteisen Urbi et Orbi -pääsiäisviestin Pietarinkirkon parvekkeelta.

Via Dolorosalla tungosta

Jerusalemin vanhassa kaupunginosassa tuhansia ihmisiä kulki tänään Via Dolorosalla, Kärsimysten tiellä, seuraten reittiä, jota Jeesuksen uskotaan kulkeneen ristiinnaulittavaksi. Kulkijat lauloivat virsiä ja rukoilivat, ja monet kantoivat ristejä.

Kulkue lähti liikkeelle Leijonaportilta, jossa Jeesus perimätiedon mukaan tuomittiin kuolemaan. Via Dolorosan varrella on yhdeksän kärsimysnäytelmäkulkueen neljästätoista pysähdyspaikkasta. Kulkueen päätöspaikka on Golgata, jolla nykyisin sijaitsee Pyhän haudan kirkko.

Satoja israelilaisia poliiseja oli valvomassa järjestystä kulkueen reitin varrella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme