Mainos
Mainos

Kroaattikenraali antautuu Haagiin

Sotarikoksista epäilty ja Haagissa syytteeseen asetettu Kroaattikenraali lensi tänään Hollantiin antautumaan. Syntyperäinen Kosovon albaani ei mielestään ole syyllistynyt mihinkään rikoksiin Kroatian sodan aikana.

Kroaattikenraali Rahim Ademi lensi tänään Hollantiin antautuakseen vapaaehtoisesti YK:n alaiselle Haagin sotarikostuomioistuimelle. Ademin epäillään vastanneen vuonna 1993 toimista, joiden seurauksena kymmenet serbit saivat surmansa.

Tuomioistuin ei ole kertonut tarkemmin Ademia koskevista syytteistä, mutta oletettavasti häntä syytetään serbikylien tuhoamisesta Kroatian Medakin alueella syyskuussa 1993.

-En syyllistynyt mihinkään rikokseen isänmaallisen sodan aikana. Huolehdin siviileistä ja sotavangeista, sanoi Ademi viitaten vuosien 1992-95 sotaan. Ademi, 46, on ensimmäinen kroatialainen kenraali, jota syytetään Haagin tuomioistuimessa. Hän on syntyjään Kosovon albaani ja häntä pidetään Kroatian itsenäisyystaistelun sotasankarina.

Ademi lensi Amsterdamiin vaimonsa ja asianajajansa kanssa.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme