Mainos
Mainos

Kroatia luovuttaa sotarikolliset

Kroatian pääministeri Ivica Racan kertoi myöhään lauantai-iltana, että maan hallitus on päättänyt pidätyttää kaksi sotarikoksista epäiltyä kenraalia ja luovuttaa nämä YK:n sotarikostuomioistuimelle Haagiin.

Hallitus päätti asiasta lähes kymmenen tuntia kestäneessä kireätunnelmaisessa kriisikokouksessa. Kokouksen jälkeen varapääministeri Goran Granic ja kolme muuta ministeriä ilmoittivat eroavansa päätöksen vuoksi. Racan kertoi, että parlamentti äänestää ensi viikolla hallituksen luottamuksesta. -Ellemme saa luottamuslausetta, hallitus hajoaa, Racan kertoi toimittajille lauantaina. Sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte vahvisti perjantaina, että Kroatiaan on toimitettu kuukausi sitten kaksi syytettä ja pidätysmääräystä. Syytettyjen nimiä ei ole virallisesti annettu julkisuuteen. Kroatialaiset sanomalehdet ovat kuitenkin arvelleet, että kaksi Kroatian armeijan kenraalia, Ante Gotovina ja Rahim Adem, asetetaan syytteeseen sotarikoksista vuosina 1991-95.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme