Mainos
Mainos

Kroatia päästämässä pakolaisia takaisin?

Kroatia suostunee päästämään serbipakolaisia takaisin kotiseudulleen. Maan ulkoministeri Mate Granic kertoi Kroatian ilmoittavan huomenna uudesta ohjelmasta, joka käsittää mm. kysymyksen pakolaisten paluusta. Hänen mukaansa Kroatia aikoo myös muodostaa neuvonpitoelimen Bosnian kanssa harjoitettavaa yhteistyötä varten.

Granicin mukaan Kroatia ja Bosnian Serbitasavalta ovat jo neuvotelleet kaikilla tasoilla parantaakseen taloudellisia ja kahden välisiä suhteitaan sekä jouduttaakseen molemminsuuntaista pakolaisten paluuta. Granic ilmoitti asiasta myöhään eilen keskusteltuaan sitä ennen Yhdysvaltain erikoislähettiläs Robert Gelbardin sekä Kroatian presidentin Franjo Tudjmanin kanssa.

Tapaamisen yhteydessä Gelbard sanoi, että tilanne alueella normalisoituu vain, jos kaikki Kroatian serbipakolaiset päästetään palaamaan takaisin kotiseudulleen. Hän painotti myös, että niin Bosnian muslimien kuin kroaattienkin on tehtävä enemmän työtä rauhan eteen. Gelbard vieraili eilen Kroatiassa hakemassa jälleen ratkaisua Yhdysvaltoja kiusaavaan pakolaiskysymykseen. Yhdysvallat ja Eurooppa ovat jatkuvasti painostaneet Kroatiaa nopeuttamaan kymmenien tuhansien pakolaisten paluuta takaisin kotiseudulleen, jonka he joutuivat Jugoslavian sodan vuoksi aikoinaan jättämään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme