Mainos
Mainos

Kroatiaan väliaikainen presidentti

Kroatian presidentti Franjo Tudjman on siirretty pois virastaan.

Kroatian perustuslakituomioistuin on päättänyt, että Tudjman on tällä hetkellä kykenemätön hoitamaan presidentin tehtäviä. 77-vuotias Tudjman on ollut sairaalassa useita viikkoja. Virallisen tiedon mukaan hän kärsii suolirepeämän aiheuttamista komplikaatioista. Väliaikaiseksi presidentiksi on nimitetty parlamentin puhemies Vlatko Pavletic. Hän hoitaa presidentin tehtäviä nyt alkuun kahden kuukauden ajan.

Kroatian parlamentti hyväksyi aiemmin tällä viikolla perustuslain muutoksen, joka mahdollistaa presidentin siirtämisen väliaikaisesti pois virastaan. Aiemmin oli perustuslain mukaan mahdollista vain presidentin erottaminen virastaan lopullisesti. Tällöin Tudjman ei olisi voinut enää palata presidentin virkaan vaikka olisi tervehtynytkin. Tudjman on johtanut Kroatiaa siitä pitäen kun maa erosi Jugoslaviasta ja julistautui itsenäiseksi 1991.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme