Mainos
Mainos

Kroatialaiset äänestävät huomenna EU-jäsenyydestä

Kroatialaiset ratkaisevat huomenna sunnuntaina kansanäänestyksessä, liittyykö maa Euroopan unioniin kesällä 2013. Viimeisimpien mittausten mukaan noin 60 prosenttia kansasta kannattaa unionia.

Puoluejohtajat laidasta laitaan ovat kampanjoineet jäsenyyden puolesta, ja myös presidentti Ivo Josipovic on kehottanut kansalaisia kyllä-äänten kannalle. Tv-puheessaan Josipovic sanoi äänestyksen olevan yksi Kroatian historian tärkeimpiä päätöksiä.

Vaikutusvaltainen päivälehti Jutarnji List puolestaan arvioi, että EU-jäsenyydessä on kyse kestävästä rauhasta ja tasapainosta.

Jäsenyyden houkuttelevuutta ovat kuitenkin laskeneet pitkät ja vaikeat jäsenyysneuvottelut sekä euroalueen talouskriisi.

– Äänestän kyllä, koska se on kahdesta pahasta pienempi. En elättele mitään harhakuvitelmia, mutta olemme liian pieniä jäämään ulkopuolelle, sanoi 22-vuotias opiskelija Anita Markovic.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme