Mainos
Mainos

Kaaos riitti Kroatialle: Serbian vastainen raja kiinni

Kroatia on sulkenut liikenteen kaikilta Serbiaan johtavilta reiteiltä. Poliisin tiedotteen mukaan rajat on suljettu, kunnes toisin ilmoitetaan.

Liikenne suljetaan myös rajakaupunki Tovarnikissa, jonka kautta suurin osa Serbiasta tulleista pakolaisista on saapunut Kroatiaan.

Poliisin mukaan Kroatiaan on tullut keskiviikosta lähtien 11 000 EU:hun pyrkijää. Kroatian sisäministeri Ranko Ostojic ilmoitti eilen, että maa sulkee Serbian vastaisen rajansa, jos maahan tulee päivässä vielä 8 000 pakolaista. Hänen mukaansa Kroatialla ei ole kapasiteettia ottaa vastaan tällaista joukkoa turvaa etsiviä ihmisiä.

Tilanne Tovarnikissa oli eilen osin kaoottinen, kun sadat tulokkaat murtautuivat läpi kroatialaispoliisin ketjusta. Yksi heistä kertoi, etteivät he halua viranomaisten osoittamiin leireihin.

Serbiaan tulleet pakolaiset alkoivat pyrkiä Kroatiaan, kun Unkari sulki heiltä rajansa aiemmin tällä viikolla. Unkari on saanut toimistaan runsaasti arvostelua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme