Mainos
Mainos

Kroatian uusi hallitus vannoi virkavalansa

Kroatian uusi hallitus on vannonut virkavalansa saatuaan maan parlamentin, saborin, tuen luottamusäänestyksessä.

Uuden keskusta-oikeistolaisen hallituksen pääministeriksi nimitettiin konservatiivipoliitikko Ivo Sanader. Sanader on myös konservatiivisen Kroatian demokraattinen unioni -puolueen puheenjohtaja.

Sanaderin hallitus on luottamusäänestyksen tuloksesta huolimatta vähemmistöhallitus. Äänestystä edeltäneessä puheessaan Sanader linjasi hallituksensa tärkeimmiksi tavoitteiksi elintason kohottamisen, kiistakysymysten ratkaisemisen naapurimaiden kanssa ja Euroopan Unionin jäsenyyden.

Hän sanoi myös takaavansa kansallisten vähemmistöjen oikeudet ja lupasi serbivähemmistön saavan Bosnian kroaattien hallussa olevan omaisuutensa takaisin.

Hallituksen avainministereistä ulkoministeri Miomir Zuzul on Kroatian entinen Yhdysvaltain-suurlähettiläs. Valtiovarainministeriksi Sanaderin hallitukseen nimitettiin veroasiantuntijana tunnettu Ivan Suker.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme