Mainos
Mainos

Kroatiasta löytyi kaksi vanhaa joukkohautaa

Suuret joukkohaudat löydettiin vuoristoiselta alueelta, noin sadan kilometrin päässä Zagrebista.

Kroatiasta on löydetty kaksi suurta toisen maailmansodan aikaista joukkohautaa. Paikallisen oikeuslaitoksen edustajat kertovat, että haudoista löytyi yhteensä noin 360 ihmisen jäännökset.

-Tutkimuksissa on ilmennyt, että uhrit on tapettu ampuma-aseilla, erityisesti ampumalla luoti päähän, sanoo Karlovacin alueen tuomioistuimen edustaja Alenka Laptalo Hina-uutistoimiston mukaan.

Haudat löydettiin vuoristoiselta alueelta, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Zagrebista. Tutkinta aloitettiin marraskuussa. Ruumiiden lisäksi haudoista löytyi esineitä, joiden avulla kuolinajaksi on määritelty toinen maailmansota tai aika heti sodan jälkeen.

Uhreja ei ole tunnistettu. Sodanaikaisista tapoista pidetään vastuullisena silloista natsimielistä kroaattihallintoa, joka murhautti satojatuhansia serbejä, romaneja ja juutalaisia. Sodan jälkeiset surmat taas ajoittuvat kommunistiselle kaudelle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme