Mainos
Mainos

Kuljetusalus kansainväliselle avaruusasemalle

Rahtia kuljettanut avaruusalus kiinnittyi tänään onnistuneesti kansainväliselle avaruusasemalle.

Tälle avaruusasemalle astronautti ja kosmonautit matkaavat


Kansainvälisen avaruusaseman amerikkalais-venäläinen miehistö joutui ohjaamaan asemalle tänään saapuneen kuljetusaluksen manuaalisesti perille sen jälkeen kun sen automaattinen telakoitumisjärjestelmä petti.

Huono näkyvyys vaikeutti telakoitumisen ohjaamista kauko-ohjaimella avaruusasemalta käsin, mutta viranomaiset venäläisellä valvonta-asemalla kertoivat miehistön selvinneen tilanteesta hyvin.

Kuljetusalus laukaistiin avaruuteen Baikonurin avaruustukikohdasta keskiviikkona. Sen mukana avaruusasemalle lähetettiin 2,5 tonnia varusteita, kuten ruokaa, vettä, teknisiä laitteita ja polttoainetta.

Avaruusaseman ensimmäinen pysyvä miehistö, yksi amerikkalainen astronautti ja kaksi venäläistä kosmonauttia, lähetettiin matkaan 31. lokakuuta. Heidän on määrä pysyä asemalla helmikuuhun saakka, jolloin seuraava miehistö astuu tilalle.
(STT-AP-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme