Mainos
Mainos

Kulkukoira seurasi ultrajuoksijaa 125 kilometriä läpi autiomaan – syntyi ainutlaatuinen ystävyys

Ultrajuoksija Dion Leonard ei Gobin autiomaan ultrajuoksutapahtumaan osallistuessaan uskonut, että hän löytäisi matkalta uuden nelijalkaisen ystävän.

Skotlantilainen Dion Leonard, 41, osallistui kesäkuussa 4Deserts-juoksutapahtumajärjestäjän ultrajuoksukisaan, joka järjestettiin Gobin autiomaassa Kiinassa. 250 kilometrin matkalla autiomaan halki lämpötila voi nousta jopa 52 celsiusasteeseen. Lisäksi kilpailijoiden on kannettava mukanaan omat tavaransa vettä ja telttoja lukuun ottamatta.

Matkalta löytyi yllättävä ystävä

Toisena juoksupäivänä Gobin autiomaassa Leonard huomasi pienen kulkukoiran juoksevan hänen vierellään. Hän uskoi, että koira ei voisi jaksaa hänen mukanaan koko päivää. Koira kuitenkin kulki hänen kintereillään koko 37 kilometrin matkan aina leiriin saakka.

Kuusipäiväisen kisan kolmantena aamuna sama meno jatkui.

– Juoksimme koko päivän yhdessä. Minun piti jopa auttaa pienikokoinen koira useiden jokien yli, Leonard kertoi BBC Radio 5 -kanavalle.

Yönsä pieni narttukoira nukkui Leonardin vierellä.

– Se tuli mukaani leirintäalueen telttaan ja siitä se lähti. Se ei enää poistunut viereltäni. Tiesin, että kulkukoiralla voi olla rabies tai loisia, mutta lähes viikon kestäneen kisan aikana rakastuin siihen täysin.

Ei vain perässä juokseva katukoira

Leonard nimesi koiran autiomaan mukaan Gobiksi. Koiraan ihastuivat myös kisan henkilökunta ja muut kilpailijat.

Kuumimpina päivinä Gobi ei olisi pystynyt juoksemaan keskipäivän kuumuudessa, joten kisan järjestäjät kuljettivat sen autokyydillä seuraavan etapin maalilinjalle. Koira odotti maaliviivan tuntumassa etapilta saapuvaa Leonardia.

– Oli uskomatonta huomata Gobin nousevan jaloilleen minut nähdessään ja juoksevan jopa minua vastaan.

Leonard kertoo tuolloin ymmärtäneensä, että asiassa oli kyse paljon muustakin kuin vain hauskasta sattumuksesta.

Gobi juoksi Leonardin mukana kaikkiaan 125 kilometriä eli puolet autiomaan ultramatkasta. Leonardin ja Gobin ystävyyden vuoksi pienestä koirasta tuli koko kisan symboli.

Joukkorahoituksella mukaan Skotlantiin

Kisan jälkeen Leonard ei halunnut hylätä uutta ystäväänsä, vaan perusti joukkorahoitussivuston kattaakseen koiran tuontikustannukset. Katukoiran tuominen Kiinasta Skotlantiin maksaa kaikkine kuluineen lähes 6000 euroa.

– Jos olet koskaan kokenut maagisten yhteyden eläimen kanssa, toivon, että autat tuomaan Gobin kotiin. Tämä tekisi tarinastamme entistä ihmeellisemmän, Leonard kirjoittaa joukkorahoitussivulla.

Sivuston mukaan tarvittava summa on ylittynyt jo usealla tuhannella. Leonard kertoo MTV Uutisille järjestelyjen Gobin tuomiseksi Eurooppaan olevan parhaillaan käynnissä. Hän aikoo käyttää osan ylimääräisestä rahoituksesta Gobin eläinlääkärikustannuksiin, ja loppusumman hän lahjoittaa löytökoirien hyväksi.

Leonard kertoo Gobin olevan tällä hetkellä Kiinan Ürümqissa, jossa tehdään viimeisiä valmisteluja koiran tuomiseksi Eurooppaan. Tulevien viikkojen aikana Gobi siirretään pääkaupunki Pekingiin neljän kuukauden karanteeniin, minkä jälkeen se viimein pääsee kotimatkalleen kohti Skotlannin Edinburghia.

– Sillä ei ole aavistustakaan, miten kuuluisa siitä on tullut! Leonard naurahtaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme