Mainos
Mainos

Kultakalojen kuviouinti kuohuttaa Kiinassa

Kiinalaiset eläinsuojelujärjestöt ovat suuttuneet taikatempusta, jossa kultakalat uivat kuviouintia taikurin käsimerkkien ohjaamina.

Taikuri Fu Yangdon tempussa kuusi kultakalaa uivat hämmästyttävän yhtäaikaisesti ja tekevät kuvioita kuin taitouimarit konsanaan.

Temppu ällistytti satoja miljoonia kiinalaisia television uudenvuoden gaalassa.

Eläinsuojelujärjestöt ovat kuitenkin suuttuneet näytöksen takia. Eläinsuojelijat ihmettelevät onko kaloihin ehkä kiinnitetty magneetteja tai ohjataanko niitä sähkövirran avulla.

Yli 50 järjestöä on lähettänyt kirjeen Kiinan televisioon vaatien, että temppua ei uusittaisi huomisessa juhlakauden päätösgaalassa. Kirje varoittaa mahdollisesta eläinrääkkäyksestä varsinkin silloin, jos katsojat yrittävät toistaa tempun kotona.

Eläinsuojelijat haluavat, että taikuri paljastaa miten temppu tehdään. He ovat pyytäneet myös puolueettomia asiantuntijoita tarkastamaan kalojen kunto.

Taikuri Fu on kommentoinut tapausta mikroblogissaan kertomalla, että kalat "elävät onnellisina".

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme