Mainos
Mainos

Kulttuurisilta yhdistämään Euroopan reuna-alueita

Euroopan reuna-alueita yhdistämään valmistellaan kulttuurisiltaa. Pontes-hankkeen avulla pyritään suojelemaan reuna-alueiden perinteistä ympäristöä, luontoa ja paikallisia kulttuureita. Samalla turvataan ja kehitetään alueen asukkaiden elinolosuhteita.

Pontes-kulttuurisilta on jatkoa kansainväliselle Pohjois-Karjala-projektille, jonka kohdealueita olivat mm. Pohjois-Karjala ja Etelä-Italian Cilento.

Molemmat ovat nyt myös uuden Kulttuurisilta-hankkeen alullepanijoita. Mukana on myös Viron Vorumaa sekä uutena kohdealueena mukaan kutsuttava Baskimaa.

Pontes-hankkeen perustava kokous oli toukokuun lopulla Cilentossa. Suomesta ja Virosta tapaamiseen osallistui kolmisenkymmentä eri alojen asiantuntijaa.

Seuraavaa kokousta kaavaillaan syksyllä Suomeen. Tuolloin muut hankkeeseen kuuluvat tutustuvat itäiseen Suomeen aina Kajaanista Lappeenrantaan. Tuolloin myös päätetään jatkotoimista.

Suunnitelmissa on yhteistyön tiivistäminen tietoverkoissa sekä yhteisesittäytymisiä mm. näyttelyjen avulla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme