Mainos
Mainos

Kulukorvauskohusta potkuja Britanniassa

Brittiparlamentaarikkojen hulvattomista kulukorvauksista noussut kohu on vaatinut ensimmäisen uhrinsa. Nurkkaan ajettu pääministeri Gordon Brown erotti entisen ministerin labour-puolueesta. Konservatiivijohtaja David Cameron antoi puolestaan kenkää omalle neuvonantajalleen.

Tony Blairin hallituksen aikainen maatalousministeri Elliot Morley sai lähteä kun paljastui, että hän oli nostanut kakkosasuntonsa lainanlyhennyskuluja pitkään lainanmaksun jälkeenkin.

- Silloin kun rajat on ylitetty ja virheitä on tehty, meidän on ryhdyttävä tekoihin, Brown sanoi ilmoittaessaan Morleyn erottamisesta puolueesta.

Konservatiiveja edustava Andrew MacKay jätti tehtävänsä neuvonantajana nostettuaan kulukorvauksia kakkosasunnostaan, joka Cameronin mukaan ei voinut toimia kakkosasuntona.

Kumpikin saa kuitenkin jäädä kansanedustajaksi aina seuraaviin vaaleihin saakka. Vaalit on pidettävä viimeistään ensi vuoden kesällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme