Mainos
Mainos

Kuluttaja-lehti: Intiassa testattuja lääkkeitä vedetään pois apteekeista

Kuluttaja-lehden mukaan osa lääkkeistä saatetaan vetää apteekeista pois niiden epäeettisten taustatutkimusten takia.

Euroopan lääkevirasto EMA:n suosituslistalla on kolme Suomessa reseptillä myytävää rinnakkaislääkettä. Yksi niistä on suomalaisen Orionin Valsartan-verenpainelääke.

Nämä saatetaan vetää apteekista pois:

Verenpainelääke Valsartan (Orion)

Antihistamiinivalmitse Deloratadine Ratiopharm

Sieni-infektiolääke Fluconazol Bluefish

Lähde: Kuluttaja-lehti

EMA suositteli tammikuussa useiden lääkkeiden vetämistä pois apteekeista intialaisessa lääketutkimuksessa havaittujen väärinkäytösten vuoksi. Tutkimuslaitos ei kunnolla varmistanut koehenkilöiden tervyttä ennen kuin rinnakkaislääkkeiden imeytymistä tutkittiin. 

Suomessa lääkkeitä valvovan Fimean johtaja Erkki Palva sanoo Kuluttaja-lehdelle, etteivät pois vedettävät lääkkeet ole vaarallisia tai tehottomia. Kotona olevia lääkkeitä voi siis yhä käyttää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot