Mainos
Mainos

Kuluttajat suosivat ekologisia energiayhtiöitä

(MTV3/Jenni Kivessilta)

Tuore tutkimus kertoo, että yli 60 prosenttia kuluttajista maksaisi korkeamman hinnan energiayhtiöiden palveluista, jos ne vähentäisivät kasvihuonepäästöjä.

Kuluttajat suosivat energiayhtiöitä, jotka vähentävät kasvihuonepäästöjä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa yhdeksän kymmenestä kuluttajasta olisi valmis vaihtamaan energiayhtiötä, jos se tarjoaisi kasvihuonepäästöjä vähentäviä tuotteita ja palveluja. Kuluttajista 64 prosenttia maksaisi puolestaan korkeamman hinnan energiayhtiöiden palveluista, jos ne vähentäisivät kasvihuonepäästöjä.

Tutkimuksen mukaan 71 prosenttia kuluttajista kierrättää paperia ja muovia ja 62 prosenttia puolestaan sulkee sähkölaitteita, kun ne eivät ole käytössä. Joka kolmas vastaaja kertoo ostavansa säännöllisesti tuotteita, jotka sisältävät kierrätettyä materiaalia.

Liikkeenjohdon konsulttiyritys Accenturen tekemään tutkimukseen osallistui yli 7500 kuluttajaa 17 maasta Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Aasiasta.

Huolestuneimpia ilmastonmuutoksesta ovat kuluttajat Brasiliassa, Kiinassa ja Intiassa. Näissä maissa 98 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa heidän elämäänsä. Euroopassa 73 prosenttia vastaajista uskoo, että ilmastonmuutoksella on vaikutuksia suoraan heidän elämäänsä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme