Mainos
Mainos

Kunduzin puolustajia vaaditaan antautumaan

Taleban-liikkeen tukikohtaa Kunduzia piirittävät pohjoisen liiton joukot keskeyttivät hyökkäyksensä kaupunkia kohtaan. Pohjoinen liitto yrittää taivuttaa kaupungin puolustajia antautumaan.

Yhdysvallat sen sijaan jatkoi Talebanin asemien pommittamista kaupungin laitamilla B-52-koneista järeillä pommeilla. Pohjoinen liitto kertoi kuitenkin keskeyttäneensä maahyökkäyksensä.
-Minun tietojeni mukaan Kunduzin kaupungin ympäristössä ei käydä taisteluja. Pohjoisen liiton joukot ovat piirittäneet kaupungin, ja amerikkalaiset jatkavat säännöllisesti sen ympäristön pommittamista, edustaja Abdul Vadut Kudusi sanoi.

Opposition mukaan Talebanin sotilaat olisivat valmiit antautumaan, mutta al-Qaeda-verkostossa taistelevat pakistanilaiset, tshetsheenit ja arabitaistelijat kieltäytyvät antamasta periksi. Talebanilla ja al-Qaedalla on arvioiden mukaan 30 000 taistelijaa Kunduzissa Pohjois-Afganistanissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme