Mainos
Mainos

Ruotsin kuningas puhui kansalle, mustiin pukeutunut Victoria suri kansalaisten rinnalla

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa kiittitänään hoitohenkilöstöä, palomiehiä ja poliiseja työstä Tukholman iskun yhteydessä. Kuningas puhui Ruotsin kansalle palattuaan Brasiliasta.

Kuningas Kaarle Kustaa muistutti ruotsalaisten selvinneen aiemminkin väkivaltaisista tapahtumista, ja näin tapahtuu hänen mukaansa nytkin.

– Ruotsi on, on pitkään ollut ja on jatkossakin, turvallinen ja rauhallinen maa, kuningas sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Kuningas ja kuningatar Silvia keskeyttivät iskun jälkeen Brasilian-matkansa ja palasivat kotimaahan.

Victoria vieraili tapahtumapaikalla

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat terrori-iskun tapahtumapaikan tuntumassa Tukholman keskustassa aamupäivällä.

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan mustiin pukeutunut pariskunta pysähtyi laskemaan ruusukimppunsa kadulle. He keskustelivat hetken ihmisten kanssa.

– Olen hyvin surullinen ja tunnen tyhjyyttä, järkyttyneen ja vakavan oloinen Victoria kommentoi Aftonbladetin videolla.

Victorian mukaan yhteiskunta on kuitenkin osoittanut suurta voimaa tapahtuneen jälkeen. Hän sanoi, että ruotsalainen yhteiskunta perustuu luottamukseen ja yhteenkuuluvuuteen ja selviää iskusta entistä vahvempana.

Ruotsi hiljentyy maanantaina

Ruotsissa vietetään hiljainen hetki kuorma-autoiskussa kuolleiden muistolle ylihuomenna maanantaina. Asiasta kertoi pääministeri Stefan Löfven.

Löfvenin mukaan hallitus pitää maanantaina puoliltapäivin muistoseremonian, jonka yhteydessä vietetään minuutin hiljainen hetki.

Löfven vieraili tänään Hamngatanin ja Drottninggatanin risteyksessä ja laski kukkia eilisessä iskussa kuolleiden muistolle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme