Mainos
Mainos

Kuningas varoitti oppositiota Kambodzhassa

Kambodzhan kuningas Norodom Sihanouk varoitti tänään, että opposition parlamenttiedustajat menettävät paikkansa, jos he eivät ilmesty parlamenttiin 24. syyskuuta mennessä. Sihanouk ilmoitti asiasta oppositiojohtajille Norodom Ranariddhille ja Sam Rainsylle osoittamassaan avoimessa kirjeessä. Kirjeen mukaan opposition edustajat menettäisivät samalla myös parlamentaarisen koskemattomuutensa. Oppositio on kieltäytynyt tunnustamasta heinäkuisten parlamenttivaalien tuloksia. Vaalit voitti Kambodzhan vahvan miehen Hun Senin johtama Kambodzhan kansanpuolue CPP.

Oppositio syyttää puoluetta vaalivilpistä, ja sen edustajat ovat osoittaneet mieltään päivittäin parin viikon ajan Phnom Penhissä. Tänään mielenosoituksen yhteydessä syntyneessä kahakassa sai surmansa yksi opposition kannattaja.

Oppositio on ilmoittanut, ettei se aio liittyä mukaan Hun Senin johtamaan hallituskoalitioon. Perustislain mukaan uutta hallitusta ei kuitenkaan voi muodostaa, jolleivät opposition edustajat ota paikkojaan parlamentissa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme