Mainos
Mainos

Kuningatar Elisabet luopuu Britanniasta

Kuningatar Elisabet on päättänyt luopua huvijahti Britanniasta, kertoivat brittilehdet tänään. Tony Blairin johtama työväenpuolueen hallitus on jo aiemmin todennut, että huvijahdin korjaaminen tai uuden hankkiminen kävisi liian kalliiksi.

Britannia on purjehtinut jo 44 vuotta. Sitä on käytetty paitsi kuninkaallisen perheen matkoihin myös mm. vienninedistämiskampanjoihin ja korkean tason tapaamisiin.

Britanniasta tuli kiistelyn aihe kevään vaaleissa, kun konservatiivit lupasivat tilata kuningattaren käyttöön Britannian tilalle uuden 60 miljoonaa puntaa (n. 500 miljoonaa mk) maksavan aluksen. Mielipidekyselyissä selvisi, että 72 prosenttia briteistä vastusti julkisten varojen käyttämistä uuteen huvipurteen.

Kuningattaren päätös luopua Britanniasta on brittilehtien mukaan osa hovin pyrkimyksiä parantaa julkisuuskuvaansa. Kuninkaallista perhettä arvosteltiin kylmäkiskoisuudesta ja etäisyydestä etenkin Walesin prinsessan Dianan kuoleman yhteydessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme