Mainos
Mainos

Kuningatar Elisabetia juhlittiin paraatein

Huhtikuussa 81 vuotta täyttäneen kuningattaren syntymäpäivää juhlistetaan Britanniassa perinteisesti kesäkuussa, koska sää on silloin yleensä parempi.

Britanniassa on juhlittu tänään kuningatar Elisabet II:n 81-vuotissyntymäpäivää. Seremoniat olivat tuttuun tapaan juhlavat sotilasparaateineen, joukkojen vastaanottoineen ja ilmavoimien ylilentoineen.

Kuningattaren merkkipäivää olivat viettämässä Lontoossa kaikki kuningassuvun tärkeimmät jäsenet lukuun ottamatta prinssi Harrya, jonka kerrottiin olevan valmistautumassa komennukselleen Afganistaniin.

Syntymäpäivänä jaettiin myös lukuisia kunniamerkkejä ja aateloitiin ansioituneita henkilöitä. Ritarinarvon ansaitsivat muun muassa kirjailija Salman Rushdie ja krikettilegenda Ian Botham, eli vastedes siis sir Salman ja sir Ian. Pienempiarvoisia tunnustuksia saivat muiden muassa laulaja Joe Cocker, jalkapalloilijat Ryan Giggs ja Teddy Sheringham sekä koomikko Barry Humphries, joka on paremmin tunnettu Dame Ednan nimellä.

Lievää kohua herätti tunnustuksen antaminen entiselle KGB-agentille Oleg Gordievskille, joka loikkasi Britanniaan vuonna 1985. Merkkipäivää juhlistetaan muun muassa sotilasparaatilla Lontoossa.

Kuningattaren syntymäpäivänä jaetaan perinteisesti kunniamerkkejä ja ansioituneita henkilöitä aateloidaan. Tänä vuonna aateloitujen joukossa on muun muassa kirjailija Salman Rushdie ja entinen kriketinpelaaja Ian Botham, joista ritariarvon myötä tuli sir Salman ja sir Ian.

Kuningatar on syntynyt 21. huhtikuuta, mutta virallisia syntymäpäiviä vietetään kesäkuussa, jolloin sää on yleensä suopeampi ulkoilmaparaateille.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme