Mainos
Mainos

"Kuolemanrangaistuksen palauttaminen estäisi Turkin EU-jäsenyyden"

EU:n ulkoministerin Federica Mogherinin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin tiedottajan mukaan kuolemanrangaistuksen palauttaminen Turkissa tarkoittaisi sitä, että Turkki ei voisi olla Euroopan unionin jäsenmaa.

Merkelin tiedottajan mukaan kuolemanrangaistuksen palauttaminen tarkoittaisi loppua maan jäsenneuvotteluille EU:n kanssa.  

Turkissa on myös keskusteltu kuolemanrangaistuksen mahdollisesta palauttamisesta. Eilen keskusteluun osallistui myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan

– Ihmisten vaatimuksia ei voi jättää huomiotta demokratioissa. Se on ihmisten oikeus. Tätä oikeutta tutkivat perustuslain puitteissa asiaankuuluvat viranomaiset, Erdogan sanoi vallankaappausyrityksessä kuolleiden hautajaisissa Istanbulissa.

Ulkoministerit: Ihmisoikeuksia kunnioitettava

Brysseliin kokoontuneet EU:n ulkoministerit kehottavat Turkin viranomaisia pidättyvyyteen vallankaappausyrityksen jälkimainingeissa. Tiedotteessa viitataan etenkin poliisiin sekä turvallisuusjoukkojen toimintaan. 

Euroopan unioni korostaa, että Turkin tulee toimia maan lakien ja perustuslain mukaisesti.

Ihmisoikeuksia, demokratiaa ja jokaisen oikeutta tasapuoliseen oikeudenkäyntiin on kunnioitettava.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme